Torbjörn ”Tobbe” Eriksson – började idrotta på allvar när han vid 15 års ålder började på friidrottsgymnasiet i Falun. Men det är många Grycksbobor som minns hur han på Tansvallens dåliga kolstybb tränade – med ett mål i sikte, att bli en riktigt bra löpare!

Tobbe har förutom friidrott också provat på bandy, fotboll och längdskidor. Under sin aktiva tid som friidrottare tävlade han för Falu IK.

Som sina bästa prestationer nämner han bl. a: OS-semifinal på 200 meter år 1992, inomhus-EM 1996 där han blev bronsmedaljör och det svenska rekordet på 200 meter som han slog 1999. Under ett flertal år var han ankare i finnkampens sprinttävlingar. Vidare har han tio SM-segrar och ett flertal DM-tecken.

Som friidrottstränare har han bl. a. varit med om att matcha fram JSM-guld för flickor 17 år, seger i ungdomsfinnkampen och ett SM-brons på 100 meter. 2008 fick han förtroendet att vara sprinttränare till Susanna Kallur.

Det var många Grycksbobor som med spänning och stolthet följde ”Grycksbo-Expressens” framfart på tävlingsbanorna och identifierade sig med hans ortstillhörighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.